Följ Villeroy & Boch Gustavsberg

​Badrumstrender 2020: Våra hem ska vara ett andningshål

Pressmeddelande   •   Jan 29, 2020 06:00 CET

I år ska våra hem vara ett andningshål där naturen sätter tonen

I år ska våra hem vara ett andningshål där naturen sätter tonen. Det ser vi inte bara i färgsättningen utan även i materialvalen. Nu önskar vi bli ett med naturen och omger oss med färger som brunt, beige och vitt tillsammans med creme, ljusa gula toner och självklart alla gröna nyanser. Årets färg är en lugn blå nyans som för tankarna till en molnfri natthimmel eller ett oändligt hav. På Pinterest märks också den "naturliga gröna vågen" där några av de vanligare sökfraserna är "Conscious Comsumption", "Finding Balance" och "Home Hub". Att konsumera på ett mer medvetet och grönt sätt ser ut att vara en trend som fortsätter långt in på 2020-talet.

Vi vill komma närmare naturen

I vår strävan efter att leva i större harmoni med naturen utmanas vi av bostadssituationen som i framtiden kommer att påverkas av befolkningstillväxten. Folk i städerna kommer att bli tvungna att bo tätare inpå varandra och stora grönområden måste nedprioriteras till förmån för fler bostäder. Hela denna utveckling gör att vårt behov av natur och frihet ökar. Som tur är kan naturen ta sig in inomhus och i badrummet finns alla möjligheter att skapa sitt eget andningshål för lugn och ro i en naturlig miljö.

Bildtext: Villeroy & Boch badkar Theano i en ärtig grön färg

Fifty shades of green

Grönt är den optimala naturliga färgen. Och i stort sett den enda färg som kan skapa så många olika effekter. Djupt granbarrsgrönt, frodigt mossgrönt eller Neo Mint – den gröna paletten spänner från varmt till kallt, avslappnat till uppfriskande och från naturligt till futuristiskt. Därför passar grönt perfekt i ett personligt designat badrum. Med detaljer i din gröna favoritnyans förvandlas ditt badrum till en oas av välbefinnande.

Bildtext: Sprid en känsla av välbefinnande genom att måla en vägg i en djup granskogsgrön färg.

Villeroy & Bochs handfat i serien Artis, i den högaktuella färgen Neo Mint, bygger en bro mellan natur och civilisation. Ingen annan grön nyans förenar natur och teknik så väl som just denna mintgröna nyans.

Bildtext: Högaktuell färg 2020: Villeroy & Boch handfat i serien Artis i fägen ArtNeo Mint

Naturliga material skapar värme och trivsel

Naturen anger tonen 2020, men det gäller inte bara färgerna utan i hög grad också materialen. En aktuell trend är möbler som ger en känsla av äkta trä. Ytmaterial inspirerade av ek, valnöt och alm används i Villeroy & Bochs möbelserier Legato, Avento och Collaro. Från autentiskt ljusa eller mörka tränyanser, till trendiga vita och grå. För ett riktigt stilrent intryck; Möbler i serien Finion i äkta träfaner, eller badrumsspegel i serien Antheus i valnöt eller ask.

Bildtext: Villeroy & Boch badrumsmöbler i serien Legato i alm-look.


Bildtext: Möbelserien Finion från Villeroy & Boch i äkta träfaner.

Matta ytor ger precis som trä en inbjudande och hemtrevlig känsla, som Truffle Grey i möbelserien Collaro, eller Olive och Sand Matt i Finion-serien. De passar perfekt att kombinera med tillbehör i trä, sten, korgflätade detaljer eller det nya populära materialet jute.

Bildtext: Jordfärgen Truffle Grey förutspås också bli en populär färg hos Villeroy & Boch.


En känsla av lugn

Klassiskt blått är med sin trygga, djupa, mörka nyans fint i all sin enkelhet. Färgen ger associationer till naturen och en lugn, molnfri natthimmel eller ett oändligt hav. Den mjuka och diskreta blå nyansen skapar ett lugn i sovrummet och fungerar bra som färgstark detalj på möbelfronter och detaljer. Färgen kan samtidigt ha både en uppiggande och en lugnande effekt i badrummet och den framhävs bäst om man tillför kontraster i ljust grått eller kritvitt.

Bildtext: Årets Pantone-färg 2020 är klassiskt blått

Urban djungel

Den urbana djungeltrenden visar att naturen inte bara är lika med lugn och ro. Här får naturen visa sig från sin vilda sida med tapeter som drar uppmärksamheten till sig och stora exotiska växter – som båda passar bra i badrummet!

Bildtext: Exotiska växter gör naturligt bostaden lite vildare.

Möbler i trä eller jordfärger och klassisk vit keramik matchar växterna helt perfekt. Även djärva kontraster fungerar bra – såväl färger som coola detaljer i svart och vitt.

Bildtext: Den iögonfallande tapeten på fondväggen för in naturen i huset.

Naturligt smart

Den som trodde att natur och teknik inte gick hand i hand kan nog få ändra uppfattning under 2020. Det blir allt vanligare att integrera smarta funktioner i badrummet. Tekniken i sig har dock inget egenvärde. Men det har däremot det som den kan användas till.

Bildtext: Stämningsfull belysning som anpassas till tiden på dygnet.

Belysningen i badrummet kan enkelt anpassas till tidpunkten på dygnet. Ett kallare ljus på morgonen väcker dig och gör dig redo för dagen, medan ett varmare och mjukare ljus har en avslappnande effekt på kvällen. Samtidigt finns det möjlighet att ladda sin mobiltelefon med t.ex. ViSound från V&B, som också fungerar som en genial högtalare i badrummet.

Bildtext: Automatisk laddning av mobilen med inbyggd smart funktion i möbel från Villeroy & Boch.​

Pressbilder:

https://cs.villeroy-boch.com/admin/share/5c17d0cb

https://cs.villeroy-boch.com/admin/share/7a47c78a

Villeroy & Boch Gustavsberg AB är en av Skandinaviens ledande producenter av badrumsprodukter. I koncernen ingår varumärkena VIlleroy & Boch, Gustavsberg och Vatette. Med fokus på det kompletta badrummet tillhandahåller man produkter som t ex toaletter, tvättställ, blandare, dusch, badrumsmöbler och badkar och installationsmaterial. Gustavsbergsgruppen har i dag cirka 400 medarbetare och omsätter över 1,1 miljard SEK (med tableware och export ännu mera) . Företaget är ett helägt dotterbolag till den tyska koncernen Villeroy & Boch AG och tillhör därmed en av Europas största producenter av badrumsinredningar.

Gustavsberg har en lång tradition, man startade porslinstillverkning redan år 1825. I Sverige har Gustavsbergsgruppen idag produktionsanläggningar i Gustavsberg och Vårgårda, men ingen porslinstillverkning sker längre i Sverige. I Vårgårdafabriken tillverkar man sina blandare och det marknadsledande rörkopplingssystemet Vatette.

Filosofin har sedan starten varit hög kvalitet, god formgivning, tidlös design och innovativa lösningar. Företaget satsar stort på vattenbesparing och miljöarbete. Läs mer på www.gustavsberg.se

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.