Gå direkt till innehåll
Badrumstrender 2018 - Modigt och personligt

Pressmeddelande -

Badrumstrender 2018 - Modigt och personligt

2018 är det djupa färgtoner och naturmaterial som gäller i badrummet. Trendexperter från Villeroy & Boch Gustavsberg förutser modigare och mer personliga val när vi inreder våra badrum.

"Under 2018 blir vi modigare i våra val än tidigare, med material och färger som mer avspeglar vår personlighet och livsstil. Badrummet fortsätter att vara ett socialt rum och inte "enbart ett badrum", där man uträttar sina behov. Vi ser mer smart funktion, förvaring och ytor och möbler för umgänge, eller egentid. Att vi inreder våra badrum mer personligt bäddar för att det blir ett rum som fortsätter skapa glädje och välmående under många år framöver, säger Angelica Zwahlen, Kommunikationschef på Villeroy & Boch Gustavsberg.

Urban minimalism

Naturliga material som metall och cement kombinerat med mörka färger från industrin, är ett vanligare och fortsatt populärt inslag i många hem. Materialen kännetecknas huvudsakligen av sina tydliga, markerade linjer och skarpa kanter. Den urbana, industriella och avskalade inredningsstilen skapar ett minimalistiskt uttryck, där allt överflödigt har skalats bort. Men där man tidigare använt mycket svart och vitt ser vi nu att man experimenterar med flera färger på ett diskret och skandinaviskt sätt.

Trenden att använda djupa färger, både som högglans och i matta ytor, har inspirerat våra designers att utveckla nya raffinerade detaljer på tvättställ och badkar. En svart matt lack ger badrumsmöblerna ett trendigt, minimalistiskt utseende, medan guld och mässingsdetaljer skapar en lyxig känsla.

STILRENT: Artis tvättställ och fristående badkar från Villeroy & Boch är extra stilfulla i färgen Coal Black.

Modern vintage

Retro och vintage fortsätter att vara dominerande trender under 2018. Klassiska gamla produkter återupptäcks och uppdateras med nytt designuttryck, inspirerat av olika stilar. Men utan att kompromissa med moderna, bekväma lösningar och funktioner, som är viktiga för dagens konsumenter. Vi ser en utveckling mot att smarta funktioner tas för givet och det exklusiva och lyxiga blir allt mer efterfrågat. Vi ser också att vi önskar oss mer handgjord inredning och inredningsdetaljer, där produkterna har en egen historia och står för långsiktig kvalitet. 

LÄCKERT: Med Villeroy & Boch nyaste kollektion Antheus, har man sammanfört gammal hantverkstradition med geometriska Art Deco-former.

Skandinavisk stil

Skandinavisk design fortsätter att vara populär även framöver. Designers över hel världen låter sig inspireras av den nordiska livsstilen, som för många representerar något jordnära, äkta och naturligt. Naturen är en stor källa till inspiration i inredningen, med starka inslag av trä, diskreta former, rena linjer och färger som känns igen från den skandinaviska naturen och livsstilen, och som fångar känslan av välbefinnande. 

LUGNA FÄRGER: Badrumsinredningen Finion kommer i många olika färger, bland annat i blått - en trendfärg för 2018.

Smarta lösningar för ökad komfort

Svenskarna är inte villiga att kompromissa med komfort. Med badrumsinredningen Finon har Villeroy & Boch använt modern teknik och intelligenta lösningar som ger större komfort och frihet i badrummet. Trådlösa laddningsstationer är inbyggda i möblerna, så att du undviker synliga kablar och elektriska kortslutningar. Bluetooth-högtalare finns integrerade i speglar och med ljuseffekter i badkaret skapas en ytterligare avkopplande atmosfär. Alla möblerna i serien Finion är utrustade med justerbar belysningsfunktion som standard. Detta kan du t ex enkelt styrs via en fjärrkontroll, medan du njuter av ett varmt skönt bad. 

SMARTA LÖSNINGAR: Hylla Finion med inbyggd landningsstation för din mobiltelefon. 

Ämnen

Kategorier


Villeroy & Boch Gustavsberg AB är en av Skandinaviens ledande producenter av badrumsprodukter. I koncernen ingår varumärkena VIlleroy & Boch, Gustavsberg och Vatette. Med fokus på det kompletta badrummet tillhandahåller man produkter som t ex WC, tvättställ, blandare, dusch, badrumsmöbler och badkar och installationsmaterial. Gustavsbergsgruppen har i dag cirka 400 medarbetare och omsätter över 1,1 miljard SEK (med tableware och export ännu mera) . Företaget är ett helägt dotterbolag till den tyska koncernen Villeroy & Boch AG och tillhör därmed en av Europas största producenter av badrumsinredningar.

Gustavsberg har en lång tradition, man startade porslinstillverkning redan år 1825. I Sverige har Gustavsbergsgruppen idag produktionsanläggningar i Gustavsberg och Vårgårda, men ingen porslinstillverkning sker längre i Sverige. I Vårgårdafabriken tillverkar man sina blandare och det marknadsledande rörkopplingssystemet Vatette.

Filosofin har sedan starten varit hög kvalitet, god formgivning, tidlös design och innovativa lösningar. Företaget satsar stort på vattenbesparing och miljöarbete. Läs mer på www.gustavsberg.se

Kontakter

Anna Strand

Anna Strand

Presskontakt Marketing Communications Manager Northern Europe Bath & Wellness 070 073 01 44

Relaterade event