Gå direkt till innehåll
Villeroy & Boch Gustavsberg har som en av de första producenterna i Norden, miljövarudeklarerat sitt sanitetsporslin och sina blandare enligt EPD (Environmental Product Declaration). Nu utökas antalet EPD:er.
Villeroy & Boch Gustavsberg har som en av de första producenterna i Norden, miljövarudeklarerat sitt sanitetsporslin och sina blandare enligt EPD (Environmental Product Declaration). Nu utökas antalet EPD:er.

Pressmeddelande -

Fler produkter från Villeroy & Boch Gustavsberg blir miljövarudeklarerade enligt EPD

Villeroy & Boch Gustavsberg har sedan 2021, som en av de första producenterna i Norden, miljövarudeklarerat sitt sanitetsporslin och sina blandare enligt EPD (Environmental Product Declaration). Nu utökas antalet EPD:er till 14 grupper som täcker totalt 214 Gustavsbergsprodukter och över 500 Villeroy & Boch-produkter.

Villeroy & Boch Gustavsberg fortsätter löpande med att deklarera sina artiklar enligt EPD (Environmental Product Declaration). EPD-dokumentering är en standardiserad metod för att förse företag och deras kunder med korrekt data för att räkna på och jämföra produkters miljöpåverkan. Målet är att gemensamt arbeta för hållbara byggnader och hem.

Nu utökas antalet EPD-märkta produkter från Villeroy & Boch Gustavsberg med blandare i standardmässing från Nautic-och Atlanticserien. De sedan tidigare EPD-märkta blyfria modellerna av blandare i samma serie får nu tillägget Lead free i namnet, för att enklare kunna särskilja dem. Utöver blandare för både kök, tvättställ och dusch, finns även merparten av Villeroy & Boch Gustavsberg sanitetsporslin, Gustavsberg WC från serien Nautic 1500, samt Villeroy & Boch Quaryl och Akryl badkar samt duschkar som miljövarudeklarerade enligt EPD.

– Att ha en transparent produktinformation är en del av vårt hållbarhetsarbete. Genom att publicera EPD:er vill vi ge kunskap och fakta över produkters livscykel och miljöpåverkan där målet är en ökad resurseffektivitet och ett lägre klimatavtryck, säger Mattias Virsgård, Affärsutvecklare inom hållbarhet och lösningar på Villeroy & Boch Gustavsberg.

Villeroy & Boch Gustavsberg har som ett hållbarhetsmål att minska CO2-avtrycket i relation till sålda produkter med 30 procent till år 2025 gentemot grundmätning 2018.

Varför EPD:

Jämförbarhet - informationen i EPD samlas in och beräknas utifrån internationellt fastställda beräkningsregler som gör det möjligt att jämföra produkter utifrån samma referenser.

Trovärdighet - genom kraven på granskning, översyn, godkännande och uppföljning av en oberoende tredje part blir resultatet trovärdigt. Dokumentationen är transparent och följer standard EN 15804, ISO 14025.

Ständiga förbättringar - resultaten ger värdefulla insikter för framtida hållbarhetsarbete där fokus kan läggas på områden som påverkar produktens fotavtryck mest.


Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier


Gustavsberg är en av Skandinaviens ledande leverantörer av badrumsprodukter. Hög nordisk standard, tidlös design och smarta lösningar som spar vatten, energi och pengar gör det enkelt att skapa ett komplett badrum från Gustavsberg.

Företaget ägs av den tyska koncernen Villeroy & Boch AG, en av Europas största producenter av badrumsinredningar. I koncernen ingår även varumärket Vatette, ledande inom installationsmaterial för badrum. Gustavsbergsgruppen har i dag ca 400 medarbetare och omsätter över 1,1 miljard SEK.

Porslinstillverkning i Gustavsberg startade 1825. De första badrumsprodukterna tillverkades 1939 och sedan dess har Gustavsberg stått för hög kvalitet, god formgivning och innovativa lösningar i badrumsmiljö. Idag har porslinstillverkningen ersatts av montering i Gustavsberg, men i fabriken i Vårgårda tillverkas fortfarande blandare och har så gjort i över 100 år. Idag är Gustavsberg ledare inom vattenbesparing och miljöarbete – från produkt till färdig installation. Läs mer på www.gustavsberg.se

Kontakter

Anna Strand

Anna Strand

Presskontakt Marketing Communications Manager Northern Europe Bath & Wellness 070 073 01 44

Relaterat innehåll